Dec 26, 2012

2012 - 2013 :D


Assalamualaikum :D 
tahun 2012 : honestly , dis year ad yg ika dh highlight moment moment yg boleh buat ika tersenyum sampai ke telinga . ika hampir putus asa psl lesen . tp Alhamdulillah , bln 5 aritu . abg JPJ bg lesen P sempena birthday ika :D bkn tu je , bln 11 aritu . ika offically habis blaja utk course business under LCCI . what else ? ika rs tahun ni jgk lah , ika ad terlampau byk experience psl hati . tp , ika terpaksa buat mcm mcm utk jauhkan smuanya ats sbb ika taknak presure diri sndiri . hikhik . maaf lah sapa sapa yg penah kena marah dgn ika . ika kena buat sbb ika kena buat . erk . 

mmndangkan , tinggal lg brapa ari lg je nak msuk tahun baru . ika cuma harap . ika akn ad kehidupan yg lg baik dr sblum ni , kesihatan yg baik , dpt further study lg , dapat kereta sndiri ;D peh , verangan much . haha . ika dpt merasai kemanisan menjadi seorg pelajar , seorang anak perempuan utk parents ika , kakak utk 3 adik lelaki ika ,shabat kpd kawan2 ika ,  dan owner kpd blog Jari Jemari Menari ni ;D semuanya sentiasa ad dgn ika bila ika susah . 

kadang kadang bila ubat tak berkesan , masa jugak yg dpt menyembuhkan luka . kata penyedap hati cuma dadah yg menghilangkan rs sakit utk sementara . ye , luka akn sembuh.sembuhnya meninggalkan parut . parut itu satu bentuk memori , tentu menyakitkan . yg kita nmpak bhagia .ada seribu parut di bdnnya , kita tak tau . belajar sakit , belajar sembuh , biar luka, biar berparut . itu yg kau harus korbankan utk dapatkan 24 karat kebahagiaan . 

penuh tersirat ayat kawan ika ni , tapi ika tau niat dia satu je . nak bg ika nasihat :D weh , thanks . at least ayat kau ni buat aku rs lega . ye , lega . jgn tnya knp . tp ini lah ayat paling ohsem yg penah kawan aku bg . bg aku , hidup tak semestinya hanya sekadar hidup perlukan mcm mcm utk hidup . matlamat , pencapaian , dan mcm2 lg . besederhana lah dlm hidup . itu yg sebaik baiknya . nasihat kau aku tak pndang sblh mata . thanks again . 


wishlist utk next year . smoga tahun dpn akan lebih baik dr tahun ni . smoga semuanya baik baik sahaja hendaknya .. Amin ;D    
  salam sayang , 
cik ika  : D 

Dec 18, 2012

kahweng :P


 Assalamualaikum , 
hee , demi perasaan cinta ika terhadap belog melebihi sikit lately ni . ye lah kan, nak berkasih sayang dengan manusia , masih tercari cari . maka ika berkasih syg dlm blog ni je lah :D 
kan skng musim cuti sekolah , so people already set dis school holiday as their weeding's date .
baru2 ni , akk blogger maghia : Maria Elena kawen . HEEE ^^ 


jom tgok gambar dieorng yg ohsem2 dkt Mukhriz Latif & Udey Ismail

nowdays , byk org dok berbicara isu kawen dgn ika . kenapa kenapa ? 
HAHAHA . malah mata ika yg tak brapa nak bundar ni slalu sgt dok menengok gambar org kawen dgn rakusnya . Ya , Ika tau . next year ika dh nak msuk alam 20 an . so , nak taknak kena la bajet2 coolioo bile ckp psl isu ni . weh , ak dh nk msuk angka dua . oh dua ..
malah , kawan2 pun rajin duk sakat2 ika . hey , dah tau aku ni masih belum ada cowok . lagi nak tanya . demm demm 





bknnya apa , ika takda specific target utk ke alam baru ni . biar semuanya jadi sendiri :)
ika kne kejar kejar dulu apa yg ika nak , nak duit berkepul2 dulu , nak limpahkan family ika dgn kesenangan . baru kawen . tp sapa lah ika nak menolak apa yg Allah dh tetapkan . 
nmpak snng ble ckp psl kawen , tp sbnrnya tu tanggungjwb bsr . lg bsr dr perasaan masa nak jawab exam . 
malah , ika rs ika cm muda nak berbicara psl ni . yeke ? O.o sila sedar diri ye cik ika . 
ke masih ada sisa sisa ke-fobiaan yg terlampau . hasil hentakan perasaan yg  melampau .
desakan otak yg pelampau lampau . erk 
well , rakan2 yg nak kawen tu . jgn lupa ajak ika okayyy ;D
yg mana nak tunang ke , pun sama gak . jgn lupa ajak . heee

well ,  meh ika end up entry ni dengan ayat dr crush ika yg ika rs , ika dh tak suka dia dh .
HARHAR . sadis kan kau ka . :P



'  encik sepek mata , thanks sbb slalu bg aku kata2 semangat cmni . malah , kau lah org paling ohsem perasaan nya bila dh kena confess heart to heart ngn minah fiona cm aku ni . amacam ? masih terkesima . dh . bye . ibarat cm buang air liur ke dlm botol air je bila ckp dgn kau . huuu T.T '