Feb 25, 2013

suger glider in da house :D



Assalamualaikum * lambai tangan.
actually ika rindu dgn kucing ika yg Zara tu :( dh dekat 2 bulan lebih dia takda. i mean , mati.  sunyi sangat duk umah ni takda dia. rs cm nak bela kucing lagi tapi mak kata cm tak pyh. sbb nt bila g belaja balik , takda sapa nak jaga. 
Zara mati kemungkinan besar sbb dia kena racun. ERGH . sapa lah berani bunuh kucing aku. 
so , kat umah ni tinggal suger glider adik ika. dulu dia sensorang , skng ni dh berkeluarga dah.
HAHA

ni nama dia Luna. hyper tahap gile babeng punya. selalu rs cm dia pengaruh tv banyak sgt sampai suka main gigit org. muka dah comel kiut miut tapi tang gigit org . tak tau nak kata apa. ika tak suka pegang Luna. sbb dia tak boleh control diri dia . huu T.T

ni dia si pensel kaler LUNA :p

so biasalah , adat . si Luna ni nak ad bf. jenuh gak mencari utk dia. last2 , ika dgn adik decided nak kenen kan dgn kawan ika punya sg jantan. nama dia Chiko :') 
so , Chiko ni totally lemah lembut orgnya , suka tido , suka gerak tahap slow motion gila , bajet comel, tak ggit org , dan sgt2 lah manja ^^

see , hobi dia mmg buat taik mata :P

dm jangka masa nak dapatkan bby sg tu. kawan ika yg bela dieorg. ika excited nak tgok anak sg ni je sebenarnya. ika tak penah pegang sg. ika tak suka. sbb dia suka cm jenjalan lompat kat badan. dan ika sgt lah tidak berminat apatah lagi terpengaruh nak belanya. 
dlm masa bbrapa bln ,finally anak SG lahir. tu pun si Luna taknak bg org tgok anak die.

alololo , asal kiut sgt ni sayang ? :P

BABY SG :') . skng ika yg suka duk main dgn dia. usap2 dia. usik2 telinga dia. dia ni suka tido kat tangan ika smbil gulung2 badan dia. takpun kat baju ika . ika syg dia even sebelum ni ika tak suka sg . baby ni kecik lagi , dah pandai mengigit tapi tak sakit sgt. kuku pun dh panjang. tapi cm tak brapa nak rs cengkaman dia tu . HAHA . 
so skg ni , dia dlm jagaan bibik IKA ^^ 
tadi ika bosan so ika lukis baby sg dlm bentuk kartun . btw , dia betina .

any comment ? HAHAHA . ika loser 


Feb 14, 2013

sahabat suka / duka hati ?


' kawan yang dah lama kawan dgn aku tapi tak pernah cuba utk paham aku , 
better kau gugurkan identiti kau sbg kawan aku . '


kita ada kawan , tapi yg berguna dalam 10 orang je . lebih kurang je anggaran tu. itu kira okay lah , at least lbih dari 5 org , buatnya . dalam kwn kita ,1 je yg boleh pakai ? rasa cam naiya je . Alhamdulillah , bagi ika . dalam byk kawan ika . at least separuh dari tu boleh pakai :') sapa yang pernah duduk se-asrama , sekelas , 1 sekolah akan tahu mcm mana ika in real life . 
ika kuat ngusik orang , tapi ika tak penah lepasi had batasan nak bergurau atau sindir org lagi lagi kwn ika . tau tak , sometimes . sebelum ckp , ika pikir dulu .
' macam mana kalau aku cakap cenggini cenggitu , dia terasa hati sampai nangis
 leleh air mata cam air terjun ? '
aku jaga hati kawan , kwn ada yg jaga hati aku tak ? tepuk dada , tanya la diri masing2 .
honestly , ika bukan kwn yg baik utk kwn ika . mesti ada cacat celah tang mana mana. 
tapi , ika slalu asume kwn2 ika perfect di mata ika . apa kata kita alert dgn hati kwn kita ?
respect each other . bila ika cuba nak ckp something , try to undesrtand me before u judge me . simple like ABC . 

masa iftar tahun lepas . hmmm rindu * lap air mata .

rindu dgn intake April/11 Lcci :( ni facts eh . even kiteorg kenal dlm stahun lbh . tapi tak kira lelaki ke perempuan ke , dieorng mmg pendengar yg setia . ika yakin , sbb dieorg ternyata paham ika sbb kiteorg duduk se-asrama , sekelas , se-intake , se-bilik . utk perempuan lah :') 
SAYANG ! itu je perkataan yg sesuai utk ika gambarkan feeling ika utk dieorg ni .
OH , ika tak lupa kwn zmn skola ika :") sayang banyak banyak jugak . 

kalau lah tau semeriah ni , mmg aku join :/ . terpaksa buat pengorbanan utk TIDAK PERGI event ni .
hanya semata mata utk sebuah lappy yg dilanda mabuk virus yang tidak bertepi .

* bbq time ;D suka semangat kerjasama yg ada . ssh nak dapat . maka , kena ah sentiasa hargainya . 

* oh jeles . kalau lah ada masa event ni . kan best :( 

da only kumbangs in our batch :) 
 sahabat itu seperti BINTANG , dia mmg tak selalu terlihat , tapi kamu tahu dia sentaiasa ada utk kamu :') 

ps : patimah , kau masih kawan aku yg awesome ^^ * kelip kelip mata .

Feb 3, 2013

lukisan rabak

YO WHATSAPPPP ! 
Hari ni hari isnin , hari ni sama mcm biasa . hari bersantai di rumah sambil goyang kaki di depan komputer sambil layan pesbuk dgn belog Lanun Ranggi. itu hari ini . hari semalam? 
oh semalam bosan . tapi sbb takmau bosan . tgn mula capai ketas kosong , 
campakkan kaler magic , selerakkan pensel kaler & pemadam sebijik . 
sambil layan lagu hindustan sah rukh han dan beruniformkan tshirt dan  berkain batik . ini ..


seksi tak beliau posing ? haha . ika bkn bdk seni masa skola . tapi , mmg dulu penah ada niat nak terjun dalam bidang seni . even tau diri ni serba tidak berseni orgnya . gagah gak nak masuk :") niat tak kesampaian . hasrat direjek . menghadap lah buku ekonomi , akaun , add maths masa tu sampai lebam :P haha . tp iye lah gak . no basic kot . mampu ke aku nak survive nanti ? another reason ika tak ambik art course , sbb kena buat foundation at least 1 year . abah ika rejek tak bg ambik . 
binatang ni sekor ke yg ika lukis ? ai maklum lah , ika ni kan budak complicated orgnye . so ika cm lukisss bebanyak sampai bile dah jadi malas , ika buat separuh jalan . ini .. 


' you know my name, not my story
ekceli minat mlukis ada , cuma rsnya lah agaknya . kena asah skill . jeles tgok adik ika yg num 3 & 4 pandai melukis . salute ! dulu masa skola rendah , dapat lukis pemandangan yg ada bukit , umah buruk kat tengah2 , lukis matahari siap tersenyum , burung bentuk 'm' ,
ada jalan raya . wa dah rasa ckup hebat . 
tapi adik wa boleh lukis lebih dari tu . beza betul bebudak dulu ngn sekarang . tapi adik ika num 2 , lukis org lidi je dia tau . dia paling hampeh wa habaq . haha :)

selamat hari isnin semua . bye ^^