Feb 14, 2013

sahabat suka / duka hati ?


' kawan yang dah lama kawan dgn aku tapi tak pernah cuba utk paham aku , 
better kau gugurkan identiti kau sbg kawan aku . '


kita ada kawan , tapi yg berguna dalam 10 orang je . lebih kurang je anggaran tu. itu kira okay lah , at least lbih dari 5 org , buatnya . dalam kwn kita ,1 je yg boleh pakai ? rasa cam naiya je . Alhamdulillah , bagi ika . dalam byk kawan ika . at least separuh dari tu boleh pakai :') sapa yang pernah duduk se-asrama , sekelas , 1 sekolah akan tahu mcm mana ika in real life . 
ika kuat ngusik orang , tapi ika tak penah lepasi had batasan nak bergurau atau sindir org lagi lagi kwn ika . tau tak , sometimes . sebelum ckp , ika pikir dulu .
' macam mana kalau aku cakap cenggini cenggitu , dia terasa hati sampai nangis
 leleh air mata cam air terjun ? '
aku jaga hati kawan , kwn ada yg jaga hati aku tak ? tepuk dada , tanya la diri masing2 .
honestly , ika bukan kwn yg baik utk kwn ika . mesti ada cacat celah tang mana mana. 
tapi , ika slalu asume kwn2 ika perfect di mata ika . apa kata kita alert dgn hati kwn kita ?
respect each other . bila ika cuba nak ckp something , try to undesrtand me before u judge me . simple like ABC . 

masa iftar tahun lepas . hmmm rindu * lap air mata .

rindu dgn intake April/11 Lcci :( ni facts eh . even kiteorg kenal dlm stahun lbh . tapi tak kira lelaki ke perempuan ke , dieorng mmg pendengar yg setia . ika yakin , sbb dieorg ternyata paham ika sbb kiteorg duduk se-asrama , sekelas , se-intake , se-bilik . utk perempuan lah :') 
SAYANG ! itu je perkataan yg sesuai utk ika gambarkan feeling ika utk dieorg ni .
OH , ika tak lupa kwn zmn skola ika :") sayang banyak banyak jugak . 

kalau lah tau semeriah ni , mmg aku join :/ . terpaksa buat pengorbanan utk TIDAK PERGI event ni .
hanya semata mata utk sebuah lappy yg dilanda mabuk virus yang tidak bertepi .

* bbq time ;D suka semangat kerjasama yg ada . ssh nak dapat . maka , kena ah sentiasa hargainya . 

* oh jeles . kalau lah ada masa event ni . kan best :( 

da only kumbangs in our batch :) 
 sahabat itu seperti BINTANG , dia mmg tak selalu terlihat , tapi kamu tahu dia sentaiasa ada utk kamu :') 

ps : patimah , kau masih kawan aku yg awesome ^^ * kelip kelip mata .

8 comments:

  1. tang BBQ paling putra berminat..

    http://princekayl.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. saya sentiasa berpegang pada, serapat mana hubungan kita dgn sesiapa selain keluarga, do not put your trust more than u trust yourself. itu jalan selamat. kata orang, kawan biar berpada.

    Glad to have lot of friends and great friendship is a diamond.

    ReplyDelete
  3. susah nak cari kawan yang betul2 kawan sekarang ni :)

    Teman yang paling baik ialah apabila kamu melihat wajahnya,kamu teringat akan Allah, mendengar kata- katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak gerinya mengingatkan kamu kepada mati..

    ReplyDelete
  4. prtma kali,ika nak komen nama kita sama,, nama ika,pun ika,,ehehe,, btw,,ika sllu skit hti ngn kwn ika,, mereka mcm buat ika mcm btu,, senangnya kalau jadik mcm akak ika,,;D

    ReplyDelete
  5. salam kenal. dah follow awak.

    jemput ke blog saya.

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    ReplyDelete
  6. blogwalking here , jemput singgah ya , tq :)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete