Apr 26, 2014

Me sudah graduate already ^^



 Assalamualaikum * lambai tangan*
video kat atas ni #throwback Kadet Polis and PKBM 2010 Marching Sports Day DU. 
Rindu punya pasal , boleh kita cerita pasal zaman sekolah ? Hiks.
Dulu, masa sekolah. sebab nak jimatkan kos bayar tambang bas bagai. 
Sanggup mandi peluh jalan pergi sekolah pepagi buta sensorang sambil berangan angan. Menyesal oi dulu tak belajar betul betul walaupun tahu penat lelah pergi balik sekolah, pergi tuisyen. Jujur, tak pandai mana pun. Tapi daya saing yang membara dalam diri tetap ada. HAHA. 

Masa dulu bebal sangat nak masuk ilmu akaun, eko , add maths, mod maths. Bagi kita, semua yang kekira. kita pandang tak pandang je. Entah lah masa dulu, sebenarnya cita cita nak jadi apa. Teruk kan ? Fokus lebih jadi mak guard sekolah je selalunya kalau g sekolah setiap hari. Hee jadi pengawas sekolah la maknanya. 



Masa nak SPM. orang lain sibuk gila struggle nak kaut ilmu. kita sibuk gila kaut perhatian boyfriend kita. Serius. benda kalau kita flasback balik entry kita lepas lepas. Kita rasa nak hantuk kepala kat dinding. Apa ke jiwang sangat aku dedulu oi -.-

Bila SPM, org lain akan mula buat latihan banyak banyak sampai otak jem. yang kita belajar jugak cuma lebih harapkan soalan spot. So soalan spot ni , biasalah, mcm yang kita semua tahu. Masuk apa la sangat. Ingat lagi masa Exam Sejarah, malam tu dapat soalan spot. Kenkononnya ni lah yang konpem kuar besok. Semangat target yang cm gitu je. 
Alih alih esok masa selak paper Sejarah. Rasa nak korek biji mata org yang hantar soalan spot bagai tu. Semuanya tak keluar ish. 

Result pun cukup cukup makan je. Rasa masa tu nak menangis pun cam tak boleh. 
Menyesal gila tak dengar nasihat parents. Leka. Mabuk. Kepayang. Ceh. 

Tapi, Alhamdulillah. I'm offically graduate from Dip Business Admin last week. 
MAJLIS KONVOKESYEN IPB YANG KE 10 :) 

 




For me, senang je. Kalau kita rasa kita buat banyak sangat salah masa SPM dlu. sentiasa tebus tebus tebus dan tebus. Jangan give up. Kita takdapat 9A masa SPM. takpe. 
Kita bagi dip kat parents kita. Kalau kita rasa tak cukup . kita bg lebih. Apa salahnya kan? :)

Kita tengah belajar lagi sekarang dan akan belajar sampai bebila InsyaAllah. 
Ilmu Allah akan luas. Kita sekarang still lagi tengah dalam proses nak menebus semua kesalahan kita. Hee. Alhamdulillah, pointer kita sekarang je buktinya.

Till then people. Jumpa lagi k :)


3 comments: