Nov 2, 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest




Assalamualaikum and Hi :) 


Click this to join πŸ™‹

So, harini sis nak join satu Contest Lazada. Kalau korang nak tahu, memang setiap hari ika scroll website Lazada. Sebab suka tengok barang dalam tu. And of course, memang ika selalu beli secara online dekat Lazada. One of my fav website eva 
❤️ So, syaratnya is kena jawab a few question from them. And of course, Sis dengan rela hatinya nak jawab semua soalan ni and share a few of my personal experience. 

Before that, tarikh contest ni is from 1 November until 14 December 2017. Here we go. Let's start.

a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience? 



Okay, memang Ika ingat lagi masa first time ika berjinak jinak dengan Lazada. Masa tu, ika lagi a few weeks nak pergi Bangkok. And ika memang tengah cari beg yang sesuai nak pergi sana. Memandangkan,masa tu sangat la rajin. So, ika scroll Lazada. And benda first ika beli dekat Lazada is beg. 
Sinma New Fashion 3 pcs Waterproof SQUARE Nylon Oxford Bags - Black.

As been mentioned above, ika beli beg sebab nak gi travel. And also, ika memang masa tu kesuntukan masa nak keluar beli sebab ada banyak sgt assignment yang tak siap.So, nak keluar berjalan semata-mata untuk beli satu beg mcm tak berbaloi. So, itu la first time ika masuk dlm website Lazada, sebab ika tau Lazada ada provide Cash On Delivery (COD). Eksited sangat masa tu sebab mcm tak pernah beli brg online. So, lepas settled down semua proses. Ika tunggu la. Honestly speaking, ika sangat berpuas hati dengan service delivery dari dieorang. Sebab sampai in very very very good condition. Serius tak tipu punya hee ;) 
10/10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

b.Which types of products would you prefer buying online? 

Semua ika berminat nak beli dekat dalam Lazada. Cumanya, kalau diikutkan, ika selalu scroll and leka bila dekat page Home & Living, Fashion, & Health & Beauty. Ika prefer 3 main things ni because of satu ika suka la. And ika rasa, brg yang ada dlm website Lazada, tak ada jual dekat luar. I mean, for a certain product. Similiar product tu ada, cumanya design lain and ada variety of choices. 


c. What to you love about online shopping? 

❤️

1. One of main reason is of course jimat. Jimat masa, tenaga and of course duit. Kenapa ? Sebab tak payah susah susah keluar nak beli brg tu. And jimat duit jugak sebab nya kalau kita beli online selalunya akan ada discount and also ika rasa mcm harga lebih murah berbanding kalau beli dekat luar. Trust me. Nak jadi pengguna bijak , kena selalu compare harga luar dgn dalam website. Supaya satu tak tertipu :) 

2. Produk. Produk yang sedia ada terjual dalam website sometimes bagi ika is very unique and rare. Ika suka tengok brg yang mcm storage organizer semua tu dalam Lazada sebab dieorang ada a lot of choices yang sampaikan ika kadang tu, tak tahu nak beli yang mana. Hee. Of course la , tak tengok benda tu je. Haha. I've seen more than that everyday. 

3. Price. As been mentioned above. Harga kita boleh filter sendiri from low-high ke, high-low ke, discount ke apa ke. Bagi ika, benda ni semua mcm jimatkan masa la, sebab kalau nak beli dekat luar, kita mcm nak kena compare, mcm take times jugak kan? So, dengan ada nya filter tu, cam sangat membantu :) 

4. NOWDAYS SEMUA BENDA KAT HUJUNG JARI. JUST CLICK. OH yaaaaa, and ika suka Lazada sebab ada COD. Hi COD, I love you haha :) Ika suka more to cod sebab nya barang dah sampai depan mata and ada dekat tangan, baru bayar. Macam for me, ika lebih prefer dgn cara ni. 


d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales? 


LG 49UJ630T UHD 4K HDR SMART LED TV 2017 MODEL. 
Okay, ika tak gila usha tv. Haha. Sebenarnya, ika mcm nak sangat beli tv sendiri nak letak dalam bilik sebab nak layan movie sorang sorang :D Haha.Labih banyak privacy, dapat la nak melayan kdrama sensorang. Kalau tengok dekat laptop macam tak puas.  Memandangkan, tgk review apa semua cam okay not bad. So, mcm berangan la dulu nak beli TV. haha. Tengok harga , emm sikit la huu. So sad. 


JOM LA JOIN CONTEST NI. BILA LAGI NAK JOIN. AND HADIAH YANG DIEORANG NAK BAGI PUN CAM SANGAT BEST. 

Prizes – More Participants, More Winners!


Depending on the overall number of participants there will be either 25, 50, 80 or 111 winners: 



Less than 200 Participants (RM3,150 to 25 winners):

 1st Prize: 1 x RM300 
 2nd Prize: 9 x RM150 
 3rd Prize: 15 x RM100 

More than 200 Participants (RM6,150 to 50 winners):

 1st Prize: 1 x RM500 
 2nd Prize: 15 x RM150 
 3rd Prize: 34 x RM100 

More than 350 Participants (RM10,400 to 80 winners):

 1st Prize: 1 x RM750 
 2nd Prize: 35 x RM150 
 3rd Prize: 44 x RM100 

More than 500 Participants (RM14,500 to 111 winners):

 1st Prize: 1 x RM1,000 
 2nd Prize: 50 x RM150 
 3rd Prize: 60 x RM100 



More details on this, you may click this Lazada Online Revolution Blogger Contest.
Till then gais, happy reading and sekali lagi nak seru seru blogger semua untuk join this contest. Hee. 


4 comments: